Leefstijlcoaching voor vrouwen in de overgang

De overgang, het woord zegt het al….is een overgangsperiode naar een nieuwe periode in je leven. De overgang van de vruchtbare fase naar een hele nieuwe levensfase.  
In deze fase ga je op zoek naar een nieuw perspectief; wat vind ik nou echt belangrijk, waar word ik blij van?  

Ook jouw lijf is op zoek naar een nieuwe balans. Dit gaat soms met horten en stoten. Mogelijk vanwege het feit dat de vrouwelijke geslachtshormonen (oestrogeen en progesteron) niet langzaam en geleidelijk afnemen, maar nog erg kunnen schommelen, tot uiteindelijk de menstruele cyclus helemaal stopt en je niet meer vruchtbaar bent. 
Exact twaalf maanden na je laatste menstruatie ben je officieel in de menopauze. 

In de overgang kan je last hebben klachten als; slecht(er) slapen, haaruitval, opvliegers en pijnlijke gewrichten, sommige vrouwen ervaren ook mentale klachten als somberheid en depressie.  
Slechte slaap zorgt voor minder energie en verminderde concentratie overdag. Terwijl opvliegers ook nog eens veel energie kosten. 

Deze periode vergt dus veel van jou, naast alle rollen die je vervult in je leven, bijvoorbeeld als collega, partner, moeder, vriendin, mantelzorger. 

Goed voor jezelf zorgen

Het is belangrijk om juist in deze periode extra goed voor jezelf te zorgen. Het effect van leefstijlaanpassingen is daarbij bewezen effectief. Hoe je dat het beste kan doen leer je tijdens het coaching traject speciaal voor vrouwen in de overgang. 

Wil jij ook:

  • een gezond en fit lijf
  • voldoende energie om al jouw rollen te kunnen vervullen
  • inzicht in jouw fysieke gezondheid
  • ziekte en uitval voorkomen
  • werken aan duurzame verandering van jouw leestijl

Wat kan je verwachten van het 1e consult: 
Tijdens het 1e consult bekijken we jouw persoonlijke situatie: privé, werk, gezondheid en leefstijl. We brengen in kaart welke overgangsklachten je ervaart en hoe je hier nu mee omgaat. 
Aan de hand hiervan kunnen we bepalen met welke leefstijlfactoren we aan de slag gaan in het traject. Ook kan het advies zijn om een specialist te consulteren.

De drie pijlers van de coaching zijn: 

1. Kennis vergroten 
2. Bewustwording
3. Gedragsverandering

Tijdens het traject leer je over de rol van de leefstijlfactoren op jouw gezondheid: 

  • Voeding 
  • Stress, slaap en ontspanning 
  • Beweging 
  • Alcohol/roken 

En krijg je hiervoor handvatten aangereikt die je kan toepassen in jouw dagelijks leven. 

Persoonlijk actieplan: 

Op basis van de intake ontvang je jouw persoonlijke actieplan. Hierin kan je informatie vinden zoals jouw persoonlijke energiebehoefte, gezonde voeding, praktijkopdrachten en allerlei informatie rondom de leefstijlfactoren. Een praktisch plan waar je mee aan de slag kan! 

Positieve benadering 

Naast het aanpakken van jouw leefstijl gaan we ook in op het taboe dat vaak heerst rondom de overgang. Misschien heb je zelf ook wel een negatief oordeel over de overgang en zou je deze het liefst geruisloos over laten gaan?  
Tijdens het traject leer je om met meer compassie naar jezelf en deze bijzondere periode in jouw leven te kijken. Ook gaan we het hebben over het belang van sociale steun vanuit jouw omgeving. We gaan dat taboe samen doorbreken en je leert het bespreekbaar te maken. Zoals bijvoorbeeld met jouw partner en leidinggevende. 

Stap voor stap maak jij werk van jouw leefstijl en leer je om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen. Hiermee krijg je weer de autonomie en regie terug over jouw leven. 

Aantal consulten: 
Het traject bevat acht consulten. Tussen de consulten door ga je steeds aan de slag met de opdrachten.  

Hoe lang duurt een consult? 
Circa 30 tot 45 minuten.  

Hoe en waar vinden de consulten plaats? 
Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Deventer .
Woon je niet in de buurt? Dan zijn er ook mogelijkheden om de coaching online te volgen.

Plan jouw overgang-coaching traject hier in. 
Liever eerst nog wat meer informatie? Bel, mail of app gerust even.

Bekijk hier of jouw verzekeraar het traject (gedeeltelijk) vergoed.

*= facturering en betaling bij aanvang van het traject. Betaal je liever in termijnen? Dan betaal je € 110 p/maand gedurende 6 aaneengesloten maanden.