voedingscoach, deventer, apeldoorn, overijssel, zutphen, zwolle, diëtist, voedingsadvies, afvallen, gezond eten, kookworkshop, vitaliteit, gezond afvallen, kookles, gezonde school, fit op het werk, afvallen via het werk, gezondheidsactiviteiten, samen gezond in deventer, jong leren eten, gewichtsconsulent, voedingsdeskundige

Pasta met makreel

Pasta, wie houdt er niet van?
Wat dacht je van een pasta met makreel? Makreel is een vette vissoort, dat klinkt misschien ongezond, maar deze vis zit juist barstensvol gezonde vetten en daar mogen we best wat meer van eten. Want deze onverzadigde vetten beschermen tegen hart- en vaatziekten.
Maar goed, pasta dus…..met makreel. Lees snel het recept!

Wat heb je nodig:

1 makreel (heel, of een pakje filets)
1 ui
3 teentjes knoflook
2 paprika’s
1 courgette

250 gram smaakvolle, kleine tomaatjes
1 blik tomatenblokjes
2 theelepels oregano
plantaardige olie
volkoren spaghetti
zout


Hoe maak je het:
Pel en snipper de ui en knoflook.
Was de courgette, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
Was de tomaatjes en halveer deze.
Was de paprika, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
Maak de makreel schoon, verwijder de graatjes zorgvuldig en verdeel ‘het vlees’ voorzichtig in stukken.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan, laat het niet bruin kleuren.
Voeg de oregano toe en bak even zachtjes mee.
Voeg de paprika en courgette toe en bak mee.
Schenk de tomatenblokjes erbij en laat even pruttelen.
Proef en breng op smaak met wat zout en peper.
Voeg tot slot de makreel, en de tomaatjes toe. Warm even goed door en schep dan de spaghetti erdoor.
Hou je van pittig? Fruit dan een rood pepertje mee.
Lekker met wat geraspte kaas en een mooie groene salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *