De meeste Nederlanders lunchen met een boterham, vaak met kaas of vleeswaren.
Maar soms wil je wel een keer wat anders toch? Wat dacht je van deze salade? Zowel warm als koud (bv mee te nemen naar het werk) heel lekker.
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
50 gram ongekookte quinoa
halve ui
250 gram gekookte bieten
halve sinaasappel
50 gram zachte geitenkaas
1 eetlepel olijfolie
zout en peper naar smaak
paar blaadjes basilicum
Hoe maak je het:
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel de ui, halveer deze en snijd in flinterdunne plakken.
Pers de halve sinaasappel uit boven een kommetje en meng dit met 1 eetlepel olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Leg de plakjes ui in de dressing en laat even staan.
Snijd de bieten in blokjes of plakjes.
Doe de gekookte quinoa in een diep bord en verdeel hier de bieten over.
Brokkel de geitenkaas erover en schenk de dressing erover.
Scheur de blaadjes basilicum en verdeel over de salade.
Ook lekker met (veld)sla.
Eet smakelijk!