Pasta met tonijn
Recepten Loes Voedingscoach

Snelle pasta met tonijn

Wat eten we vandaag?? Een aantal dingen heb ik standaard in de voorraadkast en groentelade, zoals de ingrediënten van dit recept. Ik heb soms écht geen zin om naar de supermarkt te gaan en maak er dan een sport van om een gezonde maaltijd te maken met ingrediënten die ik nog in huis heb:

Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 ui
1 knoflookteen (of meer ;-))
1 rode paprika
1 gele paprika
2 blikjes tomatenblokjes
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
1 blikje tonijn
250 gram volkoren pasta (ongekookt)
verse peterselie
zout en peper naar smaak
plantaardige olie (neutrale smaak bv zonnebloemolie of rijstolie)
sojasaus
garnering: geraspte Parmezaanse kaas en in stukken gescheurde basilicum

Hoe maak je het:
Pel en snipper de ui en knoflook.
Was en snijd de paprika’s in blokjes.
Breng water aan de kook voor de pasta.
Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook, tijm en oregano zachtjes aan.
Als de paprika wat zachter is geworden voeg je de tomatenblokjes toe.
Laat even zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schep voorzichtig de tonijn door de saus en warm even goed door.
Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper en een scheutje sojasaus.

Voeg de pasta aan de saus toe en schep voorzichtig door. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.