We kennen allemaal wel stamppot rauwe andijvie, maar wat kan je er nog meer mee eigenlijk?
In ons wekelijkse groentepakket zat andijvie, maar met het mooie weer had ik geen zin in de welbekende stamppot. Na een rondje googelen langs mijn favoriete foodbloggers, een blik in mijn eigen voorraad en wat aanpassingen om het wat gezonder te maken stond even later een lekkere, voedzame pasta met andijvie op tafel.
Wat heb je nodig:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
250 gram smaakvolle, kleine tomaatjes
1 krop andijvie
250 gram zachte geitenkaas
plantaardige olie
volkoren spaghetti (reken op 75 gram ongekookt per persoon)
zout
Hoe maak je het:
Pel en snipper de ui en knoflook.
Was de paprika en snijd in blokjes.
Was de tomaatjes en halveer deze.
Was de andijvie grondig, snijd de onderkant eraf en vervolgens in reepjes.
Brokkel de geitenkaas.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een hapjespan een flinke scheut olie en fruit daarin de ui en knoflook.
Bak vervolgens de paprika even mee.
Roerbak nu in delen de andijvie, laat het niet te lang op staan, het mag een mooie frisse, groene kleur blijven behouden. Bij het laatste handje bak je ook de tomaatjes even mee.
Als alle andijvie is gebakken voeg je de geitenkaas en de pasta toe.
Proef en breng verder op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!