Uncategorized

Italiaanse kipstoof

Ben jij ook zo dol op Italiaans eten? En wil je eens wat anders dan het standaard pastagerecht wat je al zo vaak gemaakt hebt?

Een stoofgerecht klinkt misschien als veel werk, maar deze is echt zo klaar, beloofd! En onwijs lekker… Eet smakelijk!

Wat heb je nodig voor 4 persoon?

380 gram kipdijfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm (of 1 theelepel)
1 theelepel oregano
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
2 blik tomatenblokjes
100 milliliter rode wijn
150 gram zwarte olijven
plantaardige bak- en braadproduct
plantaardige olie
zout en peper naar smaak

Hoe maak je het:
Pel en snipper de ui en knoflookteentjes.
Hak de rozemarijn fijn en pluk de blaadjes van de tijm.
Verhit in een braadpan een flinke scheut bak- en braadproduct en fruit daarin de ui en knoflook aan.
Voeg de kruiden toe en bak even kort mee om de smaken goed los te laten komen.
Doe de hele kippendijfilets erbij en braad deze wat aan, aan de buitenkant.
Blus af met de rode wijn, laat even goed koken om de alcohol te laten verdampen.
Voeg de tomatenblokjes en de zwarte olijven toe.
Leg de deksel op de pan en zet deze op het kleinste pitje (eventueel met een vlamverdeler eronder) en laat 45 minuten zachtjes stoven.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met (volkoren) brood, pasta of krieltjes en een frisse salade of gegrilde groenten.

Dit soort gerechten zijn trouwens de volgende dag vaak nóg lekkerder.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.